Читај ми

Вујовић: Држава ће на сваки начин помоћи привреди

Слободне зоне у Србији, у којима прошле године промет износио око пет милијарди евра, могу да рачунају на пуну подршку државе како би привлачиле што више страних инвеститора, закључак је регионалне конференције о слободним зонама која је данас одржана у Привредној комори Србије.

„Промет је у слободним царинским зонама у 2013. у односу на претходну годину порастао за 97 одсто, а то је невероватан раст. Уз то, у слободним зонама ради 226 предузећа, што је раст за 30 одсто у односу на 2012. Али слободне царинске зоне не треба да меримо само бројем, већ и растом продуктивности и плата“, изјавио је министар финансија Душан Вујовић.

Он је поручио да очекује списак предлога након овог скупа како држава може да помогне да слободне царинске зоне постану још успешније.

Према његовим речима, оне нису чаробни штапић, али нуде велики потенцијал и у том смислу би требало следити пример Кине иако то, како је рекао, није лако.

Говорећи о контроли промета у слободним зонама, министар је рекао да је она обавезна и нагласио да нико не жели да спутава те токове.

„Само желимо да се ради на прави начин. Имамо јаку службу која се бави тим стварима, и радимо на томе да наша делатност буде боља и јача. На нама је да нађемо решења која ће бити довољно стимулативна за инвеститоре, али и да поштујемо прописе Србије“, поручио је Вујовић.

ИЗВОР ТАНЈУГ

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза