Читај ми

Петковић: Сајам туризма у Београду постао водећи у региону

„Сајам туризма у Београду постао је водећи регионални сајам туризма у овом делу Европе који из годину у годину посећују излагачи из све већег броја земаља. Ове године на Сајму представиће се преко 1000 излагача из 46 земаља, упоредо са пратећим манифестацијама које такође показују пораст како домаћих, тако и страних излагача“, изјавио је државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић на свечаној конференцији поводом одржавања 35. Међународног сајма туризма, у периоду од 21. до 24. фебруара, на Београдском сајму.

Петковић је посебно нагласио да је земља партнер овогодишњег сајма Немачка, која је прошле године први пут на београдском сајму туризма представила своју богату туристичку понуду и препознала потенцијал тржишта нашег региона.

„За нас је велика част што је Немачка прихватила да буде партнер овогодишњег сајма.

Немачка је прошле године отворила и Регионалну канцеларију у Београду, што само представља потврду чињенице да се у Беоргаду могу направити добри пословни контакти и активности за немачке туристичке агениције и хотелијере“, изјавио је Петковић.

Он је истакао да се Сајам одржава у години прославе Миланског едикта, који представља веома важан догађај за културу и историју цивилизације Европе, а који је за Србију посебно значајан јер представља прилику да се представи српска тематска туристичка рута „Путевима римских императора“, која је већ две године препозната као међународни пројекат у којем поред Србије

учествују и Румунија, Бугарска и Хрватска.

Петковић је најавио да ће овогодишњи Сајам бити

испраћен и на високом државном нивоу и да ће за време одржавања сајма Београд посетити министарка туризма Грчке, министар туризма Црне Горе, помоћник министра енергетике и туризма Републике Бугарске, и министар туризма и антиквитета Ирака.

Директорка Туристичке организације Србије (ТОС) Гордана Пламенац такође је поздравила учешће Немачке као земље партнера и казала да ће ове године у оквиру прославе Миланског едикта на штанду ТОС-а бити постављен антички монтажни град Наисус (Ниш), родно место цара Константина, односно „Константинус кампус“, као и кратак филм у његову част.

Директорка Туристичке организације Немачке Петра Хедорфер изјавила да бити партнер овогодишњег сајма за Немачку представља велико задовољство, али и привилегију, и да се радује будућој сарадњи двеју земаља како у развоју регионалних пројеката, тако и у промовисању Немачке као атрактивне туристичке дестинације.

На 35. Међународном сајму туризма представиће се излагачки програм и пратеће манифестације Сајма као што су 9. Међународни сајам хотелско – угоститељске ХОРЕЦА опреме, 4. Међународни сајам вина „БЕО WИНЕ ФАИР“ и

8. Сајам сувенира „Посетите Србију“.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза