Читај ми

Одлучна борба против сиве економије

Као вид борбе против сиве економије Пореска управа је између осталог, од почетка године до 9. августа 2014. године реализовала укупно 8.280 контрола евидентирања промета преко фискалних каса, са утврђеним неправилностима у 2.128 случајева, што износи 25,70% од укупног броја контрола, а према укупно 648 обвезника биће изречена мера привремене забране обављања делатности.

Од наведеног броја, у периоду од 1. јула до 9. августа 2014. године,

извршено је 4.384 контрола код обвезника који се претежно баве угоститељском делатношћу, са утврђеним неправилностима у 717 случајева, а код

193 обвезника стекли су се услови за изрицање мере привремене забране обављања делатности.

Према свим обвезницима код којих су утврђене неправилности биће покренут поступак за утврђивање прекршајне одговорности.

Такође, Пореска управа, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, у претходном периоду реализовала је заједничке акције контроле објеката на територији Пчињског и Јужнобанатског округа. Извршено је 49 контрола у којима су утврђене неправилности које се односе на приређивање игара на срећу на аутоматима, односно клађење, без одобрења надлежног органа. У поступку контроле, нелегални аутомати за игре на срећу, као и затечени новац у страној и домаћој валути, који представља неевидентирани приход, су одузети. Истовремено, у одређеном броју случајева (код 25 лица) биће изречена мера привремене забране обављања делатности, имајући у виду да су приликом контроле затечена лица која су радно ангажована у супротности са прописима о раду, као и да је затечен новац за који не постоји валидна документација.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза