Читај ми

Министар Мали се састао са европским комесаром за буџет Етингером

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са европским комесаром за буџет и људске ресурсе Гинтером Етингером, са којим је разговарао о будућој сарадњи, пројектима из европских фондова и новом предлогу буџета Европске уније.

Мали је обавестио Етингера да је стање у буџету сада потпуно стабилно, да је забележен суфицит у првих шест месеци ове године од 30,9 милијарди динара, као и да је борд извршних директора Међународног монетарног фонда на јучерашњој седници у Вашингтону потврдио нови саветодавни аранжман, који ће трајати до јануара 2021. године.

Министар је истакао да је важно да се настави раст и реструктурирање српске привреде, како би Република Србија била спремна за улазак у Европску унију. Додао је да је значајно да се ради заједно са ЕУ, као и да је Србија потпуно посвећена том процесу.
Едингер је похвалио постигнуте финансијске резултате и истакао да су европски пројекти важни за Србију, те да је ЕУ битан партнер за будућност земље.

Саговорници су закључили да је важно што нови предлог европског буџета подразумева више средстава за предприступну помоћ кандидатима и потенцијалним кандидатима, те да би требало искористити опредељена средства. 

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза