Читај ми

Изгласано – нови Генерални секретар UNWTO бираће се у Србији

У току заседања 94. седнице Извршног савета, Светске туристичке организације (UNWTO), која је се одржава од 23. до 28. октобра 2012. године у Кампећу, Мексико, већинским гласањем земаља чланица, Србија је изабрана за организатора следећег Извршног савета UNWTO, у мају 2013.године, на коме ће се бирати и нови Генерални секретар тог органа Уједињених нација.

Шеф делегације Републике Србије, државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић

је нагласио да је ово још један велики успех за српски туризам и Србију уопште, која као чланица UNWTO има могућност да утиче на правце развоја и промоцију на међународној туристичкој сцени, и уједно прати светске туристичке трендове.

На 94. седници Извршног савета UNWTO разматрала су се и питања визних олакшица, сарадње туристичких и превозничких организација, са посебним акцентом на авио превоз, као и на гаранцијама путовања. Такође је указано на нове изворе туристичке тражње у земљама у развоју и у млађој популацији путника. На основу извештаја Генералног секретара UNWTO,

др Талеб Рифаија, направљена је и стратешка анализа глобалних туристичких трендова.

Подсећамо да је Извршни савет једно од најважнијих радних тела UNWTO, које припрема све одлуке Генералне скупштине UNWTO, резолуције и креира политику ове светске организације. Република Србија је изабрана за члана Извршног савета UNWTO на заседању Генералне скупштине у Астани, Казахстан, у октобру 2009. године.

Сличне теме

Издавање фискалних рачуна обавезно

Ускоро расписивање конкурса за доделу кредита за незапослене

До средине године усвајање Стратегије за подстицање извоза