Читај ми

Најава догађаја

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали боравиће у тродневној радној посети Вашингтону, од 18. до 20. априла, где ће учествовати на пролећном заседању Међународног монетарног фонда (ММФ) и Групације Светске банке.

Пролећни састанак ММФ-а и Светске банке почео је у понедељак, 15. априла и трајаће до суботе, 20. априла. Скуп у Вашингтону окупља гувернере централних банака, министре финансија и развоја, чланове парламената, руководиоце приватног сектора, представнике организација цивилног друштва и академике како би разговарали о питањима од глобалног значаја.

Током боравка у Вашингтону, министар Мали ће имати низ билатералних сусрета са руководством ММФ-а и Светске банке, са бројним инвеститорима и представницима међународних рејтинг агенција, са којима ће разговарати о економској политици Србије, нашим макроекономским показатељима и очекивањима за наредни период, инвестицијама и привредном амбијенту у Републици Србији.

У четвртак, 18. априла, министар Мали ће присуствовати састанку Kонституенце и, између осталих, разговарати са замеником директора ММФ-а Бо Лијем, директором Департмана за Европу ММФ-а Алфредом Камером, представницима рејтинг агенције „Standard and Poor΄s“ и потпредседником MIGA Џунаидом Камалом Ахмадом.

Другог дана посете Вашингтону, у петак, 19. априла, Синиша Мали ће присуствовати инвеститорском састанку, као и Комитету за развој, и разговарати са потпредседницом Светске банке за Европу и Централну Азију Антонелом Басани и представницима рејтинг агенције „Moody΄s“.

Потпредседник Владе Србије Синиша Мали ће се у суботу, 20. априла састати са извршном директорком ММФ-а Кристалином Георгијевом. 

Сличне теме

Најава догађаја

Најава догађаја

Најава догађаја