Čitaj mi

Najava događaja

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali boraviće u trodnevnoj radnoj poseti Vašingtonu, od 18. do 20. aprila, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i trajaće do subote, 20. aprila. Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Tokom boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Republici Srbiji.

U četvrtak, 18. aprila, ministar Mali će prisustvovati sastanku Konstituence i, između ostalih, razgovarati sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, predstavnicima rejting agencije „Standard and Poor΄s“ i potpredsednikom MIGA Džunaidom Kamalom Ahmadom.

Drugog dana posete Vašingtonu, u petak, 19. aprila, Siniša Mali će prisustvovati investitorskom sastanku, kao i Komitetu za razvoj, i razgovarati sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani i predstavnicima rejting agencije „Moody΄s“.

Potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali će se u subotu, 20. aprila sastati sa izvršnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom. 

Slične teme

Najava događaja

Najava događaja

Najava događaja