Завршен пројекат одрживог развоја Националног парка Фрушка гора

“Наставићемо да подржавамо пројекте одрживог развоја, обележавања тематских стаза, стаза здравља, визиторских центара, опремању кампова и каравана“, изјавио је данас државни секретар за туризам др Горан Петковић данас на прес конференцији у Туристичкој организације Србије, представљени су резултати пројекта „Одрживи развој НП Фрушка гора“.

Министарство финансија и привреде, Сектор за туризам, је издвојило средства за извођење радова у еко кампу НП Фрушка гора у износу од 2,4 милиона динара.


Петковић упутио је честитке Кампинг асоцијацији Србије и холандским организацијама на успешним резултатима, на одличном опремању не само кампа у Националном парку Фрушка гора, већ поред основне шумарске и заштитарске делатности, и на бројним новим активностима које се односе на менаџмент и организацију посетилаца НП.

„Надамо се да ће овакав тренд утицати и на другу обалу Дунава према централној Србији, посебно зато што је овај вид туризма све популарнији на међународном туристичком тржишту и потражња је велика“, закључио је државни секретар.

Кампинг асоцијација Србије и удружење грађана БУМ реализовали су пројекат „Одрживи развој НП Фрушка Гора“ у сарадњи са НП Фрушка гора, Заводом за заштиту природе Војводине и две холандске организације, Амеко и Стидит у оквиру програма холандске владе намењен развоју одрживог туризма.