Вук Ђоковић: Очекујемо четири понуде за Телеком Србије

Шеф владине радне групе за продају Телекома Србије Вук Ђоковић изјавио је за агенцију Бета да се на тендеру за Телеком очекују најмање четири понуде. Он је објаснио да је статус званичних понуђача на тендеру добило шест компанија – Телеком Аустрија, Дојче телеком (Deutche), Турксел (Turkcell), Америка мовил (America), Ведер инвестментс (Weather) и Франс телеком (France).

„Не очекујемо да се свих шест компанија јави на тендер, али мислимо да имамо четири веома озбиљна понуђача „, казао је Ђоковић. Он је подсетио да је првобитно седам компанија доставило пријаве за учешће на тендер, али руском фонду Алтимо није дозвољено да на тендер учествује и са компанијом Вимпелком и са Туркселом, тако да су они изабрали да учествују преко компаније Турскел.

Ђоковић је казао да се нада да неће бити даљег продужавања тендера и да ће читава трансакција око продаје и исплате новца бити завршена почетком јесени.

„Рок за достављање понуда је продужен до 21.марта јер је морало да се реши веома битно питање – да ли ће грчки ОТЕ продати својих 20 одсто акција у Телекому Србије или не“, казао је он.

То је решено почетком фебруара, рекао је Ђоковић, када је Влада Србије добила званично писмо да је ОТЕ српеман да уђе у заједничку продају акција Телекома.

„Тренутно се са грчком страном преговара на који начин ће бити уподобљена понуда како би заједнички продали 51 одсто акција Телекома Србије“, казао је он.

Комплетан текст интервјуа можете прочитати овде