Вујовић: Пензионерима једнократна помоћ почетком децембра

Министар финансија Душан Вујовић поновио је на конференцији за новинаре у Влади Србије да ће плате запосленима у здравству, институцијама културе, судству, војсци и полицији бити повећане пет одсто, а пензионерима би једнократно повећање могло бити исплаћено првих дана децембра.

„Не бих да идем у детаље, ускоро ћемо имати конкретне цифре“, рекао је министар финансија, наводећи да простора у буџету има за једнократно повећање пензија у овој години и простора за повећање плата у наредној години.

Вујовић је навео да реализација ових повећања захтева и промену одређених закона. Према његовим речима, пензионерима би бонус могао бити исплаћен првих дана децембра.

Шеф Мисије ММФ за Србију Џејмс Роуф похвалио је економске успехе наше земље, оценивши да се настављају добри резултати економског програма. Он је најавио да је један од главних захтева, како би борд директора ММФ потврдио закључење шесте ревизије аранжмана, усвајање буџета за 2017. на основу договорених параметара. Роуф је рекао да се нада да ће шеста ревизија моћи да се заврши до средине децембра.

извор Танјуг