Вујовић: О већим платама и пензијама крајем августа

Министар финансија Душан Вујовић најавио је да би о евентуалном повећању плата и пензија било могуће да се разговара са Међународним монетарним фондом већ крајем августа.

Вујовић је поновио да држава не сме да буде најзначајнији извор запошљавања, већ да то мора да буде приватни сектор.

На почетку Самита министара финансија и гувернера региона у Бечићима он је приметио да приватни сектор већ хвата корак, те да ће, ако се наставе позитивни трендови омогућени мерама штедње, а не губећи подршку међународних финансијских институција, разговор о ублажавању рестрикција бити могућ крајем августа.

“Било је оних који су нас критиковали што нисмо применили још оштрије мере штедње, подсетио је Вујовић, али нагласио да је Влада ишла с минималним смањењем плата и пензија, а којим је могао да буде затворен фискални круг”, каже Вујовић.

Самит министара финансија и гувернера овог је пута у Бечићима окупио и директоре пореских управа региона, који ће два дана разговарати на теме које су једнако тешке и важне за све земље учеснице, а тичу се консолидације јавних финансија, ублажавања последица рецесије, борбе против сиве економије, валутне сигурности…

извор Танјуг