Вујовић: ММФ ће одобрити Прву ревизију програма реформи

Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да Прва ревизија програма реформи Владе Србије сутра иде на Савет директора те институције и на основу добијених информација комплетан извештај прошао је без дискусије.

Вујовић је на конференцији за новинаре рекао да према томе неће бити дискусије на Савету директора ММФ већ да ће Прва ревизија бити одобрена протоком времена.

Према његовим речима, јако је добра вест да је извештај стигао на време и да нико није имао ниједно једино питање.

„То говори да смо јако успешно прошли тај програм и отклања све дилеме о прогресу које су биле у медијима“, рекао је министар.

Он је поновио да је то јако добар резултат и навео да је уједно и признање Влади Србије и Србији за успешно спровођење реформи које су дефинисане у октобру прошле године.

Министар је нагласио да наредна посета Међународног монетарног фонда долази у Србију од 20. до 30. августа.

Министар је рекао да се дефицит буџета приближио цифри од 30 милијарди динара и поручио да се нада да ће до краја године бити простора за ревизију плата и пензија.

Дефицит је данас за око 75 милијарди мање од оног што је договорено са Међународним монетарним фондом.

Планирано је да до краја јуна дефицит износи око 105 милијарди динара,
рекао је Вујовић.

Осврнувши се на процес реформе државних предузећа,
он је рекао да ће Железнице Србије морати ефикасније да послују, а да ће ЕПС морати да смањи техничке губитке, јер ЕПС губи 16 одсто између струје која уђе у систем и очита се на сатовима, а у Европи је то око пет одсто.

извор Танјуг