Вујовић: Инвеститори дођите, чекамо вас спремни

Министар финансија Душан Вујовић поручио је у Лондону да је Србија спремна за инвеститоре. „Србија има потенцијал да поведе читав западни Балкан у наставак реформи и као поуздан инвестициони партнер скрене пажњу на регион“, рекао је Вујовић на панелу о приватизацији којим је председавао Холгер Муент, директор ЕБРД за Западни Балкан у оквиру Инвестиционог самита западног Балкана којем је та банка домаћин.

Министар је поручио: „Инвеститори, дођите, чекамо вас спремни“.

Вујовић је истакао да је на пољу макрофискалних и макромонетарних мера Србија постигла изванредне резултате и да ту област наставља да унапређује.

„Побољшали смо пословно окружење и постигли много на пољу подстицања инвестиција. Очекујем и позивам инвеститоре да дођу у Србију и увере се да смо озбиљан партнер који крупним корацима иде напред“, рекао је
министар.

Вујовић је напоменуо да влада интензивно ради на дефинисању најефикасније инфраструктуре, смањењу администрације, брзим и квалитетним правним услугама и међусобном повезивању.

Он је рекао да Србија у свим аспектима реформи напредује и да министартва финансија и привреде, као и Агенција за приватизацију функционису као тим повезујући и позивајући нове инвестиције.

На панелу је било речи о постојећим економским проблемима у државама овог региона и начинима да се заједничким напорима дође до најефикаснијег решења.