Влада ће донети мере у циљу подршке инвеститорима за улагање у Србију

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић најавио је синоћ да ће Влада донети мере чији је циљ подршка инвеститорима за улагање у Србију. Динкић је приликом обележавања прве фазе инвестиционог циклуса у општини Инђија рекао да ће убудуће за гринфилд пројекте бити обезбеђена финансијска подршка, и то за мала и средња предузећа према броју запослених, док ће великим инвеститорима помоћ бити додељена према износу уложеног капитала у Србији.

Он је истакао да ће у наредном периоду такође пажња бити усмерена на јавне инвестиције у инфраструктуру јер је неопходно да се што пре заврши путни правац Коридор 10.

Министар је најавио да ће у преговорима са кредиторима бити затражено да се условно отпише део дуга Србије према Париском клубу како би се тај новац уложио у изградњу аутопутева и других инфраструктурних објеката у земљи.

Према његовим речима, велики планови су на помолу и у области енергетског сектора јер је циљ да Србија у скорој будућности повећа производњу и постане највећи извозник електричне енергије у региону.

Говорећи о успешно спроведеном инвестиционом програму у општини Инђија, Динкић је нагласио да би свака општина у Србији могла да се угледа на ову, која је прва по обиму инвестиција по становнику.

Свечани коктел и вечеру за инвеститоре, поводом обележавања успешног завршетка прве инвестиционе фазе у Инђији, организовао је председник општине Горан Јешић.

Овом пријему су, поред министра финансија, присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Дулић-Марковић, председник Скупштине Војводине Бојан Костреш, заменик амбасадора Словеније у Београду Јадранка Штурн-Коцјан, као и многобројни домаћи привредници и представници страних инвеститора.