„Винер штедише“ заинтересован за приватизацију ДДОР-а Нови Сад

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је данас да је највеће аустријско осигуравајуће друштво „Винер штедише“ заинтересовано за приватизацију новосадског осигуравајућег друштва ДДОР.

Динкић, који учествује на 11. економском форуму централне и источне Европе у Бечу, рекао је да ће тендер за приватизацију ДДОР-а бити расписан средином ове године и напоменуо да очекује велику конкуренцију.

Он је указао на то да су аустријске фирме исказале велико интересовање за улагање у Србији и додао да је током боравка у Бечу имао више конкретних разговора са потенцијалним инвеститорима.

Министар је навео да се састао са представницима компанија из реалног сектора које су заинтересоване за изградњу нових погона у Србији, као и за инвестиције у туризам.

Србија је уз Румунију тренутно најпривлачнија држава за улагање у југоисточној Европи – Румунија због великог тржишта, а Србија због инвестиционе климе, оценио је Динкић и објаснио да је инвеститорима пренео да се у Србији планира смањење пореза на плате.

Он је истакао да Србија има боље економске показатеље од Румуније и Бугарске, односно већи привредни раст и боље фискалне резултате и додао да ће Влада учинити све да и ова година буде рекордна по страним инвестицијама.