Усвојени нови предлози закона којима се укидају још 63 таксе и накнаде

Влада Србије усвојила је 16 нових Предлога закона којима ће од 1. октобра бити укинуте још 63 различите таксе и накнаде које су оптерећивале привреду и грађане . Нове таксе које би ускоро требало да буду укинуте су : годишња накнада за моторна возила, тракторе и прикључна возила, као и годишња накнада за остала возила на моторни погон. Укида се и шумарина- накнада за заштиту, коришћење и унапређивање општекорисних функција шума.

Подсећамо, Влада је већ усвојила пакет од 12 предложених закона којима је укинуто 75 накнада. Након што се усвоји свих 28 предложених закона у Скупштини Србије, биће укинуто укупно138 парафискалних намета.

Влада је усвојила, између осталог, Предлоге закона о утврђивању максималне зараде у јавном сектору, којим се максимална зарада у јавном сектору ограничава на 162. 000 динара, без минулог рада. Усвојене су и изменае и допунае Закона о буџетском систему, акцизама, дувану и финансирању локалне самоуправе.

Списак нових 63 накнада и такси које ће бити укинуте почетком октобра објављене су на сајту Министарства финансија и привреде Србије. Министарство ће и убудуће објављивати све законске новине.

Списак накнада које су укинуте на седници Владе Републике Србије одржаној 14.9.2012. године