Усвојен секторски инвестициони план из области спорта

Министар Динкић, министар просвете и спорта Слободан Вуксановић и директор владине Управе за спорт Александар Шоштар обишли су данас спортски центар на Бањици, на коме сутра почиње Европско првенство у ватерполу. Владини службеници прегледали су шта је урађено са инвестицијама и докле су радови стигли, а та прилика је искоришћена да се представи у који ће ове године бити уложено девет милиона евра.

Влада је као приоритете истакла изградњу атлетског стадиона у Београду и реконструкцију спортске сале ДИФ-а, која би служила гимнастичарима. Процењено је да атлетика и гимнастика треба као базични спортови да добију одговарајуће објекте. У самом врху приоритета је и изградња националног тениског центра у Београду, али и реновирања атлетских стаза у Ужицу и на Златибору, као и изградња спортске хале у Панчеву.

Влада ће у атлетски стадион уложити 2,5 милиона евра, а у салу ДИФ-а милион евра. Изградња ова два објекта трајаће 18 месеци. Инвестициони план предвиђа помагање изградње дечијих терена на отвореном, спортских и фискултурних сала, као и изградње и реконструкције базена. Динкић је рекао да је овогодишња сума коју ће влада уложити у спорт шест пута већа од прошлогодишње.