Упознавање страних партнера са тржишним потенцијалом наше земље

Министар финансија Божидар Ђелић налази се данас у Бриселу на Донаторској конференцији за Србију и Црну Гору као члан делегације Србије и Црне Горе. Како је ових дана више пута наглашено у јавности, разлог посете није прикупљање нове новчане помоћи земљи. Делегација је отишла у Брисел са намером да, пре свега, добије политичку подршку за наставак реформи.

Министри Ђелић и Питић наставиће, након тога, пут у Луксембург где их очекује састанак са Европском инвестиционом банком. Повод је припрема Акционог плана ЕИБ-а за Србију и Црну Гору за 2004. годину. Министри ће, том приликом, представити наша искуства у инвестирању у пројекте развоја саобраћајне инфраструктуре. Састанку ће присуствовати господин Ђенуарди, потпредседник ЕИБ-а
за земље западног Балкана.

Крајем недеље презентација наших искустава у транзиционој привреди наставиће се у Паризу, где се, у организацији француског Центра за спољну трговину, одржава скуп са француским предузећима који желе да извозе или инвестирају у нашу земљу.

Тиме ће бити заокружено вишедневно представљање реформи и потенцијала Србије и Црне Горе и упознавање страних партнера са тржишним потенцијалом наше земље.