У Москви одржана промоција Фијата 500Л

Данас је у Москви одржано премијерно представљање Фијата 500Л за руско тржиште. Овом промоцијом је најављен скори почетак продаје нашег домаћег аутомобила који се производи у Крагујевцу на тржишту Русије.

Промоцији Фијата 500Л у Москви присуствовали су високи представници делегације Фијата, италијански амбасадор у Русији и министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић је изразио наду да ће председник Путин и премијер Медведев, као и Влада Руске Федерације подржати предлог Владе Србије да се одобре квоте за бесцарински извоз аутомобила из Србије у Русију, како би овај аутомобил био што конкурентнији на руском тржишту и што привлачнији за тамошње купце.

Посебно је наглашено да је Фијат 500Л у овом тренутку највећи извозни адут српске привреде имајући у виду да се већ 2/3 компоненти које се у њега уграђују производе у фабрикама у Србији, а да је потражња за њим у свету изузетно добра, што доприноси сталном расту производње и запошљавању нових радника у Крагујевцу.