Следи трећи талас реформе јавних финансија

Министар финансија и економије у Влади Републике Србије Божидар Ђелић најавио је данас да ће министарство, на чијем је челу, током лета предложити усвајање нових закона, који су већ у припреми и истакао да ће то бити трећи и последњи талас реформе јавних финансија, преноси агенција Бета.

Ђелић је рекао да ће један од тих закона бити и Закон о порезу на додату вредност, којим ће бити избегнуто двоструко опорезивање и који треба да замени Закон о порезу на промет.

У групи закона чија је израда у току су и Закони о јавном дугу, о осигурању, о агенцији за осигурање депозита и приватизацију банака, као и закон о изменама и допунама Закона о јавним набавкама, рекао је Ђелић на седници Одбора за финансије Скупштине Србије. Он је члановима Одбора представио извештај о раду Министарства финансија и економије за прошлу годину и првих шест месеци ове године.

Министар Ђелић
је рекао да предлоге закона који су већ упућени Скупштини Србије, а међу којима су предлози Закона о играма на срећу, о враћању средстава зајма за привредни препород Србије, о изменама и допунама Закона о ревизији и рачуноводству, о агенцији за развој инфраструктуре локалне самоуправе, као и многобројне контра-гаранције за зајмове, треба усвојити што пре.