Синиша Мали: Усељење у стамбене куле на „Београду на води“ предстојећег викенда

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и градоначелник Београда Зоран Радојичић обишли су данас две стамбене куле у оквиру пројекта „Београда на води“, а министар је том приликом истакао да се усељење првих станара очекује током предстојећег викенда.

Мали је рекао да је 2014. године Савски амфитеатар био један од најружнијих делова Београда, а да је сада постао најлепши део града.

-Данас је ово највеће градилиште у овом делу Европе, а у просеку дневно овде ради од 1.400 до 1.500 радника. Покренули смо нашу грађевинску индустрију и привреду, а само у првом кварталу стопа раста српске привреде је 4,6 одсто. Део заслуга за то иде пројекту Београда на води и управо због тога се радујем предстојећем викенду када ћемо имати и усељење првих станара у ове две куле. Желим пуно среће свима који су свој дом нашли у ове прве две зграде – истакао је министар финансија.

Он је захвалио градоначелнику Београда на томе што је наставио политику нових инвестиција, јер је то оно што покреће Београд и Србију.

-Иза ове две стамбене куле се граде још два објекта, један је стигао до 20-ог спрата, други до 17-ог, а те две куле ће бити усељене наредне године. Радови на највећем тржном центру су такође у току, и то ће бити највећи тржни центар у овом делу Европе. Завршени су шипови и на великој кули која ће бити највиша кула у централној и источној Европи,
а још четири нова објекта ће се градити већ ове године. Дакле, Београд на води пуном паром иде напред – рекао је Синиша Мали.

Министар финансија је захвалио председнику Србије Александру Вучићу јер је, покренувши овај пројекат, имао визију за бољу и напреднију Србију.
-Желим да захвалим председнику Републике господину Вучићу, јер је ово резултат визије човека који је знао шта жели и како може да промени Београд и Србију. Нова радна места и све бољи макроекономски показатељи су су слика и прилика Србије за коју се Александар Вучић бори – закључио је министар финансија.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је истакао да је “Београд на води” можда И најзначајнији пројекат током претходних деценија, који мења изглед И визију града И чијом се реализацијом остварује сан ранијих руководилаца Београда, а град на модеран начин спушта на реке.

-Посебно ми је значајна променаде, где грађани могу да шетају, рекреирају се, уживају, попут житеља бројних европских И светских градова. Београд почиње да личи на Њујорк, Лондон, Париз, који имају нешто слично, али Београд има И географску специфичност коју они немају – рекао је Радојичић.