Синиша Мали изабран за новог министра финансија

Народна скупштина Републике Србије подржала је данас са 154 гласа „за“, предлог премијерке Ане Брнабић и на место новог министра финансија у Влади Републике Србије изабрала Синишу Малог, који је до сада обављао функцију градоначелника Београда.

Брнабић је сумирајући расправу о предлогу да Мали буде министар финасија, рекла да се потрудила да на најбољи начин, конкретним бројкама и доказима образложи зашто је њен предлог добар, додавши да је то поткрепила економским показатељима као и да разуме да неке од тих ствари опозиција једноставно не жели да прихвати.

Жао ми је због тога, јер би било одговорно и у националном инетересу да почнемо да прихватамо неке бројке. Пре свега, резултате и успехе које Влада није сама себи приписала, већ објективни, доста критички међународни партнери и организаије, рекла је премијерка.

Брнабић је цитирала део извештаја Европске комисије о напретку Србије, који се односи на економске показатеље, у којем се наводи да је наша земља остварила добар економски напредак, да је решено питање буџетског дефицита, као и да је очувана макроекономска стабилност.

Такође, она је оценила и да су услови на тржишту рада побољшани, а Синиши Малом је поручила да очекује да настави да ради тако да одржи успех и помогне тиму Владе Србије како би грађани сваким даном живели боље.

Извор: Влада Републике Србије