Приоритет Владе Србије редовно исплаћивање социјалних давања

Храна у Србији скандалозно је скупа, изјавио је српски министар финансија Божидар Ђелић на конференцији о борби противсиромаштва у организацији Католичке службе помоћи. Он је најавио да ће приоритет Владе Србије бити редовно исплаћивање свих социјалних давања становниаштву јер у Србији има око 1,4 милиона екстремно сиромашних.

– Неутралном пореском политиком, уз јединствене стопе и са што мање изузетака, биће прикупљено довољно средстава у буџету како би помоћ могла бити усмерена ка најугроженијем слоју становништва- рекао је &ЕТХ;елић.

Дводневна конференција посвећена је стратегији за смањење

сиромаштва, које Светска банка и ММФ потенцирају као приступ својим програмима позајмице сиромашним земљама. О тој стратегији говорили су измеду осталих Рори О’Саливен из Светске банке, Френк О’ Донел, испред програма за развој УН, Милан Завадил из Народне банке Југославије и српски министар финансија Божидар &ЕТХ;елић. Организатор ове конференције, Католичка служба за помоћ, је током протекле године са 37 локалних партнера организовала пројекат помоћи у препознавању и ублажавању сиромаштва у Србији. Закључак тог пројекта је да је потребна национална стратегија смањивања сиромаштва и већа сарадња владиних и невладиних организација о том питању.