Примoпредаја ласерског скенера за брзу обраду пореских пријава

Представници немачке организације за техничку сарадњу GTZ на пројекту модернизација и реформа управе, амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији и Пореске управе Републике Србије дана 23.09.2009.године у Централи Пореске управе Републике Србије, поводом уручивања ласерског скенера сумирали су досадашње резултате и договорили наставак даље сарадње.

Ласерски скенер омогућиће Пореској управи бржу обраду пореских пријава, с обзиром да су до сада подаци са пријава уношени ручно што је захтевало 2 – 3 минута по пријави. Брзина уноса овим савременим средством износи испод 1 секунде, чиме се значајно повећава ефикасност рада Пореске управе. О значају промене начина рада код уноса пореских пријава говорио је директор Пореске управе мр Драгутин Радосављевић и помоћник директора Пореске управе за развој и рачунарску подршку мр Дејан Видојевић. Помоћник директора Пореске управе Зоран Васић осврнуо се на сарадњу са GTZ по основу едукације запослених у Пореској управи и пореских обвезника, указујући да је оваква сарадња резултирала ангажовањем Пореске управе на другим пројектима GTZ као органа који активно преноси своја знања и искуства на друге државне органе у Србији.

Представници GTZ за Србију, директор канцеларије GTZ г-дин Uwe Stumpf, вођа пројекта GTZ г-дин Jorg Horstmaier и заменик вође пројекта GTZ г-ђица Jasmin Hoericke, саветник амбасаде С.Р. Немачке г-ђа Birgit Singer- Carter, указали су на њихово ангажовање у модернизацији ПУ Србије, те да ће се досада успешна сарадња, наставити надају се на обострано задовољство.