Потписан уговор о кредиту за реконструкцију мостова и надвожњака у Србији

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић потписао је данас са Европском инвестиционом банком уговор о кредиту у износу од 66 милиона евра, који ће се користити за реконструкцију више од 100 мостова и надвожњака на регионалним путевима у Србији.

Динкић је након потписивања уговора најавио да ће из националног инвестиционог плана у овој години бити издвојено приближно 200 милиона евра за изградњу путне мреже у Србији, а у наредне две године око 600 милиона евра, уз помоћ Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој, а средства ће издвојити и Влада Србије из републичког буџета.

Он је прецизирао да ће, од укупно 66 милиона евра, ове године бити повучено око 22 милиона евра кредита, а у 2007. години још 11 милиона евра, уз напомену да је уговором прецизирано да је време трајања отплате кредита 20 година, са периодом почека отплате главнице од пет година.

Поред Динкића, уговор су потписали и представник Европске инвестиционе банке Ромуалдо Маса Бернучи, министар за међународне економске односе СЦГ Предраг Ивановић и директор Дирекције за путеве Србије Бранко Јоцић.