Пореске пријаве за имовину вреднију од 20 милиона динара

Министар финансија и економије Божидар Ђелић обавестио је јавност да сви грађани Србије који у земљи и иностранству поседују имовину већу од 20 милиона динара, имају рок до 30. јуна да је, у складу са Законом о пореском поступку и пореској администрацији, пријаве Пореској управи. Обрасци за пријаву укупне имовине, који ће од понедељка, 26 маја, бити и у свим јединицама Пореске управе, објављени су и на Интернет сајту нашег министарства.

Министар Ђелић је најавио да ће се они грађани, који буду покушали да избегну плаћање пореза, наћи на удару пореске полиције.

Заменик министра финансија и економије Милица Бисић објаснила је да члан 186. Закона о пореском поступку обавезује грађане да
поднесу ове пријаве, и додала да, пријаве могу да поднесу и особе са имовином вреднијом од 10 милиона динара.

Пореска управа ће, након 30. јуна, имати рок од три месеца да провери и овери пореске пријаве
грађана. Први подаци о броју евидентираних пореских обвезника требало би да буду познати почетком јула.

На провери пореских пријава ради ће посебан тим људи. Подаци о пореским пријавама су тајни, али ће јавни бити сви подаци о имовини и неплаћеном порезу грађана који је не пријаве, најавио је министар Ђелић.

Поменуте пореске пријаве подносе се препоручено поштом или лично на адресу централе Пореске управе, ул. Саве Машковића бр. 5, Београд. За све информације отворен је и телефон 011/ 3950-657.