„Поносни на Србију“

У оквиру акције Поносни на Србију министар финансија и економије Божидар Ђелић посетио је у суботу објекат Макси супермаркета у „Палати Београђанка“, где је поводом пореске реформе разговарао са пословодством о условима привређивања. Ђелић је истакао да је циљ пореског пакета Владе да се у Србији створи најстимулативнији порески систем у региону за пословање привредника, али да се истовремено санкционишу они који избегавају плаћање пореза.

На састанку Координационог тела за сузбијање нелегалне трговине и промета акцизним робама у Влади Републике Србије представљени су резултати рада овог тела. Изнети су подаци који показују да је на терену од 1.093 лица одузето 90.123 боксева цигарета, 266.572 литара нафте и нафтних деривата, 26.370 кг. кафе и 65.850 литара алкохолних и безалкохолних пића.
„Од идуће године биће појачан рад на терену финансијске и тржишне инспекције и инспекције из домена радних односа које ће санкционисати оне привреднике који нелегално послују“, истакао је Ђелић.
Непосредно после овог састанка Министарство финансија и економије је представило резултате свог рада које је постигло од 25. јануара 2001. године до данас. Јавности је стављен на увид
у том периоду. Божидар Ђелић је подсетио да су ови резултати допринели сређивању система јавних финансија и стабилизацији курса динара као и прилика у земљи.
Министар је у поподневним сатима посетио приватну пекару у улици Цара Душана бр. 10, где је са власником разговарао о условима рада у малој привреди.