Подршка акцијама финансијске полиције

Данас је у Народној Скупштини Републике Србије, одржан састанак представника свих организационих јединица Републичке управе јавних прихода, поводом почетка едукационе кампање «Порез је први корак. Све зависи од вас.« Представницима РУЈП-а обратили су се министар финансија и економије Божидар Ђелић, директор РУЈП-а Александар Радовић и специјални саветник за стретешка питања у РУЈП-у Марија Дрча-Угрен.

Ђелић и Радовић су посебно истакли да запослени у пореској администрацији треба да коректно и професионално обављају своје дужности без обзира на све тешкоће са којима се сусрећу и за то имају пуну подршку Министарства финансија и економије и Републичке управе јавних прихода. Поводом недавне контроле спроведене од стране финансијске полиције из Вршца, после увида у извештај, констатовано је да су финансијски инспектори и у овом случају потпуно професионално обавили свој посао.


У наредна три месеца, Министарство финансија и економије и Републичка управа јавних прихода планирају едукативне активности на терену, по градовима Србије. Циљ ове акције је «да се коначно Срби помире са порезом» рекао је Ђелић и додао да ово није кампања, већ саставни део реформе пореског система и администрације.