Петковић у Мадриду пописао уговор о организацији 95. Седнице Извршног савета UNWTO

Државни секретар у Министарству финансија и привреде, задужен за ресор туризма др Горан Петковић потписао је данас у Мадриду са Генералним секретаром Светске туристичке организације (UNWTO) др Талеб Рифаијем, Уговор о организацији 95. Седнице Извршног савета Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), која ће се одржати 27. и 29. маја 2013. године, у Београду.

Потписивању Уговора који је организован у оквиру Међународног сајма туризма „FITUR“ који се одржава у Мадриду од 30. јануара до 3. фебруара 2013. године, присуствовао је и амбасадор Србије у Мадриду Данко Прокић.

У току заседања прошле, 94. седнице Извршног UNWTO, већинским гласањем земаља чланица, Србија је изабрана за домаћина 95. седнице Извршног савета UNWTO, коју ће организовати Министарство финансија и привреде у сарадњи са Туристичком организацијом Србије.

Шеф делегације Републике Србије, државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић
нагласио је да је ово још један велики успех за српски туризам и Србију уопште, која као чланица UNWTO има могућност да утиче на правце развоја и промоцију на међународној туристичкој сцени, и уједно прати светске туристичке трендове.

Извршни савет UNWTO једно је од најважнијих радних тела UNWTO, које припрема све одлуке Генералне скупштине UNWTO, резолуције и креира политику ове светске организације. Република Србија је изабрана за члана Извршног савета UNWTO на заседању Генералне скупштине у Астани, у Казахстану, у октобру 2009. године.