Отворено представништво компаније „Допелмајер“ у Београду

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић оценио је данас да ће аустријска компанија „Допелмајер“ отварањем представништва у Београду допринети развоју туризма у Србији и омогућити веће приходе у овој области. Динкић је на свечаности одржаној поводом отварања представништва ове компаније истакао да је изградњом три жичаре на Копаонику „Допелмајер“ већ допринео повећању броја туристичких ноћења на овој планини. Он је додао да ће ангажманом на Старој планини, која претендује да постане највећи ски-центар у овом делу света, ова аустријска компанија дати велики допринос развоју туристичке привреде у Србији.

Министар финансија најавио је да ће мастер план за Стару планину бити завршен до краја ове године и да ће у наредним годинама на овој планини бити изграђено 40 жичара. Према његовим речима, Влада Србије резервисала је 50 хектара земљишта за изградњу олимпијског села на Старој планини, тако да постоји могућност да у будућности ова планина конкурише и за Олимпијске игре.

Постоји реална могућност да се, поред садашње локације на Старој планини, у догледној будућности изгради још један ски-центар према Димитровграду, рекао је Динкић. Такође, он је навео да ова локација делом улази и у Бугарску, због чега ће бити неопходна сарадња с Европском унијом и том земљом како би овај пројекат био реализован и како би било омогућено да се два ски-центра на Старој планини повежу.

До краја ове године на Копаонику ће бити изграђене још две жичаре и расписан међународни тендер за изградњу првог „велнес“ хотела на тој планини, док је за следећу годину у плану завршетак мастер плана за Голију и Власину, нагласио је Динкић. Представници компаније „Допелмајер“ уручили су овом приликом министру финансија донацију у компјутерима, који су намењени школама у Димитровграду.