Отвара се десет нових центара за пореске обвезнике

Десет нових Сервиса за пореске обвезнике започеће са радом између 19. и 27. маја 2004. године у филијалама широм Србије, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Филијали Нови Београд 1. Нови сервиси представљају наставак пројекта из новембра 2003, када су отворена четири оваква сервиса као пилот пунктови у Регионалним центрима ( Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац). (погледајте)

«Сервиси за пореске обвезнике представљају нов вид комуникације Пореске управе са грађанима. Сервис је нова, посебна услужна функција Пореске управе, служба где грађани могу да поставе питања кроз директан контакт – обраћајући се одабраним службеницима, траже потребне информације и до њих долазе на најбржи могући начин», рекао је приликом отварања новог Сервиса на Новом Београду Владимир Илић, директор Пореске управе.

«Наш план је да ову службу усавршавамо кроз искуство рада са грађанима, као и да ширимо мрежу отварањем сервиса и у другим филијалама. Циљ Пореске управе је да свуда и на сваком месту будемо спремни да пружимо информације потребне грађанима на пријатељски и професионалан начин», изјавио је Владимир Илић.

Пореска управа је осмислила ову службу следећи светску праксу да пореска администрација треба да пружа сву могућу помоћ пореским обвезницима да добровољно и ефикасно испуњавају своје пореске обавезе. Сервиси се налазе у оквиру филијала и обележени су посебним натписима. Радно време сервиса је од 7:30 до 15:30 часова.