Одбор за финансије прихватио извештај владе о поплавама

Скупштински Одбор за финансије данас је једногласно прихватио владин извештај о поплавама и предложио парламенту да га усвоји.

Саветник у Министарству финансија Марко Лазаревић истакао је, представљајући извештај члановима Одбора, да је прикупљно око 30 милиона евра помоћи и да је сада сва пажња усмерена ка обнови. У том контексту он је рекао да је у припреми закон о одбрани од поплава, али и да су комисије које чине стручњаци УН и Светске банке још на терену и утврђују штету и пропуштене приходе.

“Тај извештај је при крају и биће спреман за сутрашњи састанак у Паризу, као припремни за Донаторску конференцију 16. јула у Бриселу”, рекао је Лазаревић. Он је указао да су стручњаци из УН и Светске банке истакли да је у неким другим државама, када су такође радили процену штете од елементарних непогода, било потребно и више од два месеца да се то учини, а да су сада замољени да посао заврше за месец дана.Он је најавио и да је Минстиарство одлучило да одложи подношење пореских пријава, као помоћ угорженом становништву.