Најављени кредити у вредности од 280 милиона евра

Извор: Бета – Министар финансија Србије Младјан Динкић изјавио је да је Европска инвестициона банка (ЕИБ) планирала да Србији у овој години одобри кредите у укупној вредности од 280 милиона евра.

„У мају и јуну требало би да буду потписана три уговора укупне вредности од 190 милиона евра“, навео је он у телефонској изјави агенцији Бета, након састанка са представницима ЕИБ, одржаног у оквиру 13. годишње скупштине Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у Лондону.

Динкић је казао да је први уговор вредан 120 милиона евра и да је намењен завршетку радова на аутопуту Београд-Нови Сад.

Други кредит од 25 милиона евра намењен је решавању проблема водоснабдевања у Нишу и Новом Саду, а у јуну би требало да буде одобрена линија од 45 милиона евра за кредитирање малих и средњих предузећа, што је двоструко више него претходне године, истакао је српски министар финансија.

Динкић, који је и гувернер Србије и Црне Горе у ЕБРД учествоваће данас на завршном састанку Борда гувернера свих чланица те банке.