Министар Синиша Мали се састао са удружењима превозника

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са представницима пословног удружења „Међународни транспорт“ и удружења „МДТ систем“ са којима је разговарао о томе на који начин се могу решити питања која се тичу њихових делатности, а која су претходно изнели представницима Министарства финансија.

Представници удружења су представили министру главна искушења са којима се сусрећу у свом послу, а министар је истакао да се увек залаже за конкретна решења, која су у складу са законом, а која могу да допринесу већој ефикасности у раду превозника.

Министар Синиша Мали и представници удружења су постигли договор да се у будућем периоду ускладе прописи и праксе како би се отклонили сви проблеми, са којима се, како тврде, суочавају превозници. То би требало да допринесе већој продуктивности и ефикасности у њиховом раду.

Саговорници су се сагласили да ће убудуће сва питања решавати разговором, а не на улици, као што је то био случај у претходном периоду.

Састанку су присуствовали и државна секретарка Јелена Танасковић, државна секретарка Данијела Вазура, шеф кабинета министра Лука Томић, помоћница министра за царински систем Снежана Карановић, директорка Пореске управе Драгана Марковић и директор Управе царина Милош Томић.