Министар Синиша Мали разговарао са представником ММФ-а Себастијаном Сосом

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са Себастијаном Сосом, сталним представником Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији, чија ће делегација почетком следеће недеље боравити у Београду.

Мали и Соса су разговарали о новом аранжману са ММФ-ом који за циљ има очување макроекономске и фисклане стабилности, као и спровођење структурних реформи који ће подстаћи бржи и одржив раст на средњи и дужи рок.

Саговорници су се сагласили да су у последње четири године постигнути одлични финансијски резултати, као и да ће у наредном периоду највећи изазов бити да се нађу нови извори раста.

Соса је истакао да је важно да се улаже у јавне инвестиције, а Мали је рекао да се управо тиме бавио у Граду Београду, и да су у тој области постигнути одлични резултати.

Мали и Соса су разговарали и о неопходној реформи Пореске управе, као и о новом Закону о накнадама, који ће унапредити пословно окружење.

Соса је честитао новоизабраном министру финансија на тој функцији, и пожелео му много среће у будућем раду, истакавши да је пред њим важан посао.

Делегација ММФ-а, предвођена Џејмсом Руфом, боравиће у Београду од 11. до 13. јуна.