Министар финансија Србије реформатор године

Министру финансија Србије Душану Вујовићу данас је уручена награда Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) „Реформатор године“ за целокупан допринос унапређењу пословног амбијента.

Вујовић је заслужан што је подржао увођење пореских олакшица за почетнике у пословању, радио на изменама Закона о републичким административним таксама и изради будућег закона о накнада, речено је приликом уручења награде у Скупштини Београда.

Истакнуто је и да је Вујовић активан у припреми мера за сузбијање сиве економије због чега је наплата пореза боља и у 2017. године је остварен буџетски суфицит.

Вујовић је захваљући казао да је све то резултат тимског рада и да још доста треба да се уради да би у Србији биле боље јавне финансије и услови пословања.

Специјално признање НАЛЕД-а за допринос реформама добила је помоћница министра финансија Наташа Ковачевић.

Награду за допринос развоју електронске управе на локалном нивоу добио је градоначелник Лознице Видоје Петровић, а на републичком руководилац групе за дигиталну агенду у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Милан Добријевић.

Признање НАЛЕД-а је добио и директор владине Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић, као и две новинарке за извештавање о економским реформама – Данијела Нишaвић из „Блица“ и уредница емисије „Таласање“ Радио Београда Зорка Ђукановић.

Извор: Бета