Министар финансија Синиша Мали се састао са амбасадором Француске

Министар финансија Синиша Мали и амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони разговарали су о сарадњи две државе и пројектима који се спроводе у Србији, а у које су укључене француске компаније.

Мали и Мондолони су се сагласили да је сарадња две државе на веома високом нивоу, а на састанку који је одржан у Министарству финансија, било је речи и о одличним економским резултатима које Република Србија постиже.

Синиша Мали и Фредерик Мондолони су као посебно важне истакли концесију Аеродрома „Никола Тесла“, која се реализује у сарадњи са француском компанијом „Ванси“, као и пројекат изградње постројења за прераду комуналног отпада и сређивање депоније у „Винчи“, који спроводи француско-јапански конзорцијум „Суез Енвироментал“.

Једна од тема разговора био је пројекат изградње београдског метроа, у који су укључене фрaнцуске компаније.

Министар Синиша Мали је у разговору са амбасадором Мондолонијем истакао да у првој половини ове године Република Србија бележи одлична макроекономска кретања, што потврђује и податак да је у првих шест месеци ове године остварен привредни раст од 4,9 одсто, што нашу земљу сврстава у најбрже растуће економије у Европи.