Министар Динкић у Нишу најавио инвестиције из програма „Милијарда евра за Србију“

Министар финансија Млађан Динкић обишао је јуче са сарадницима општину Ниш и околину где ће бити уложене значајне инвестиције из програма ‘Милијарда евра за Србију’. У склопу програма посете, министар Динкић је посетио објекте у којима је инвестирано из републичког буџета, као и оне установе за које ће бити обезбеђена средства из овог програма.

На почетку посете министар је посетио три основне школе у којима су изграђене спортске хале (ОШ ‘Десанка Максимовић’ – село Чокот и ОШ ‘Мирослав Антић’ и ‘Петар Петровић Нјегош’ у Нишу). Он је истакао да ове године Влада очекује око милијарду евра од приватизације и да ће значајан део тог новца бити инвестиран у развој здравства и школства.

У току посете, министар је обишао и Летњу позорницу, Малу сцену позоришта и биоскоп Вилин Град у Нишу, гдје је најавио улагање из републичког буџета за реконструкцију ових објеката, у износу од укупно 80 милиона динара.

Између осталог, у оквиру посете Нишу министар Млађан Динкић је разговарао са здравственим радницима Института Радон у Нишкој Бањи о инвестицијама које су планиране из програма ‘Милијарда евра за Србију’.

Министар је такође најавио да ће у сарадњи са локалном самоуправом која треба да обезбеди локације, почети изградњу станова за просветаре.