„МИЛИЈАРДУ ТУРИСТА: МИЛИЈАРДУ МОГУЋНОСТИ“ – слоган нове кампање Светске туристичке организације UNWTO

Мање промене у начину путовања могу допринети позитивним променама у целом свету. Према подацима Светске туристичке организације UNWTO очекује се број од милијарду туриста који су путовали по свету у току 2012.године. Подстакнути наведеним проценама, а у циљу обележавања рекордног јубилеја, UNWTO је лансирала кампању путем интернета под називом „Милијарду туриста: милијаду могућности“!

Кампања „Милијарду туриста: милијарду могућности“ позива све да гласају за најбољи савет и поруку која се односи на путовања, људе и места која су упознали и посетили у току 2012 године.

„Свако ко је путовао у овој години је део те једне милијарде и својим доприносом ће направити значајну разлику“, изјавио је Генерални секретар UNWTO, Талеб Рифаи, у Лондону, у току представљања кампање на Сајму The World Travel Market (WТМ) . „Надам се да ће се сви придружити нашој акцији, јер једна милијарда туриста заиста чини једну милијарду могућности и за економски раст, као и за отварање нових радних места, али и за будућност наше планете.“

Резултати кампање биће представљени 13. децембра, када ће најпопуларнији предлог бити дистрибуиран путем друштвених медија. Према проценама Светске туристичке организације
UNWTO датум 13. децембар 2012.г., је изабран као симболичан дан доласка милијардитог туриста. Иако је немогуће знати тачно када и где ће се милијардити туриста појавити, UNWTO прогнозе указују на децембар 2012.

Долазак милијардитог туриста биће прослављен, у Шпанији, где се налази седиште UNWTO.

UNWTO позива све земље и туристички сектор да се укључе у
кампању тако што ће постати њени званични партнери.

Три начина да се укључите:

1.
Који савет бисте применили на вашем следећем путовању? Vote now!

2.
Помозите нам да поделимо победнички предлог са милионима људи. Join our Thunderclap campaign!

3.
Да ли сте ви један од милијарду туриста у току 2012. године? Пошаљите Вашу фотографију са путовања на comm@unwto.org или је поставите на Твитер са ознакама @UNWTO и #1billtourists и ми ћемо објавити најбоље у нашем албуму Faces of the One Billion Facebook album. Не заборавите да упишете своје име, одакле сте и где је настала Ваша фотографија.