Мали: Пензионери од сутра добијају увећане пензије

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали обишао је Дневни центар и клуб за дружење најстаријих суграђана „Радана Пупић“ са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и градоначелником Београда Зораном Радојичићем.

„Желим да вам се захвалим на ономе што сте урадили за нашу земљу у протеклом периоду. Чекови за октобар увећани су од 5 до 13 одсто, а пензије су никад веће у Србији. Председник Александар Вучић је рекао да настављамо да растемо, а растемо из године у годину, тако ће и пензије бити све веће и веће“, рекао је Мали.

Министар Мали истакао је да ће колико већ сутра сви пензионери у Србији добити увећане пензије.

„Стабилизовали смо наше финансије, као што смо то урадили и у граду Београду. Ово је резултат вашег рада, вашег одрицања, резултат свих нас“, рекао је министар.

Обраћајући се најстаријим суграђанима, министар Мали подсетио је да је Србија била на ивици банкрота, а да је сада ситуација потпуно другачија.

Осим што је Србија све лепша и боља и има бољу перспективу, и наша деца имају бољу будућност, навео је министар.

„Они сада више не размишљају да оду у Нови Зеланд, Канаду, Америку да остварују своје снове, они размишљају да остану овде и да своје снове остваре у Србији, што је превасходно ваша заслуга“, рекао је Мали.

Мали је навео да је и Дневни центар „Радана Пупић“ резултат заједничког рада у претходном периоду.

„Када саберем све клубове које смо реконструисали и неке нове које смо отворили, Сајам трећег доба који смо заједно започели, то је прави начин како се показује како град и наша земља могу да се промене“, истакао је Мали.

Министар Ђорђевић каже да ће као ресорни министар инсистирати да пензије расту.

„То смо обећали. Пензије треба да буду веће. Ви заслужујете много бољи стандард, ми ћемо се трудити да радимо још боље и јаче и да још више развијамо Србију, која ће свим грађанима пружити бољи стандард“, рекао је Ђорђевић.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је подсетио да је Дневни центар „Радана Пупић“ отворен пре три месеца и да се простире на 300 квадрата, у коме се обављају различите активности, а направљена је и фитнес и компјутерска сала.

Радојичић каже да је у претходне три године отворено девет центара за људе трећег доба, као и да ће у будућности настојати да побољша квалитет живота и унапреди здравствену заштиту, посебно најстаријих.

Фото: Танјуг