Љубић: Радимо и надамо се наставку позитивних трендова

„Србија је почетком ове године забележила унапређења у систему јавних финансија, а први ефекти промена на боље се виде већ након јануара: имамо дупло мањи буџетски дефицит у јануару и коначно је смањен јавни дуг на крају јануара, тако да се Србија раздужила за износ од 125 милиона евра“, изјавио је данас државни секретар у Министарству финансија и привреде Александар Љубић.

Љубић се на конференцији поводом успешног завршетка Твининг пројекта у области наплате пореза у име Министарства финансија и привреде захвалио експертима из Европске униије који су у протеклих 18 месеци радили на реализацији пројектних активности на унапређењу рада Управе царина и Пореске управе Србије.

Он је поновио да је један од главних задатака Министарства финансија и привреде, од самог формирања, је модернизација рада ове две управе и додао да без тога неће бити могуће постићи зацртане циљеве.

„Реализација оваквих пројеката је за нас један нов квалитет, још један ветар у леђа Министарству финансија и привреде да спроведе све мере које су део наше фискалне стратегије. Доста радимо и зато смо оптимисти. Надамо се наставку позитивних трендова и у наредном периоду који ће довести до тога да у овој години имамо двоструко нижи буџетски дефицит и коначно заустављање раста јавног дуга, истакао је Љубић.