Љубић: „Оскаром квалитета“ до боље конкурентности српске привреде

”Министарство финансија и привреде подстиче конкурентност привреде низом мера, а ово је једна од активности којом се стварају предуслови за несметан пласман српских производа на јединствено тржиште ЕУ и подиже ниво конкурентности српске привреде у међународним размерама”, изјавио је данас државни секретар у Министартсву финансија и привреде Александар Љубић на додели награде за пословну изврсност „Оскар квалитета“ за 2012. годину, у Привредној комори Србије.

Он је изразио наду да ће национална награда за пословну изврсност представљати снажан мотивациони фактор свим привредницима да раде на унапређењу свог пословања чиме ће допринети развоју укупне климе за унапређење безбедности и квалитета производа и услуга као и заштите потрошача и животне средине у Србији.

Награда „Оскар квалитета“, која се већ две деценије додељује у оквиру традиционалне манифестације поводом обележавања Светског дана квалитета у Србији, уручује се организацијама које су на спроведеном такмичењу за 2012. годину постигле врхунске резултате на плану унапређења и развоја квалитета и пословне изврсности у Србији.

У организацији
ове манифестације осим Министарства финансија и привреде, као једног од покровитеља, учествовале су и Привредна комора Србије,
Фондација за културу квалитета и изврсност и часопис „КВАЛИТЕТ“.