Љубић: Иницијатива министарства је усмерена на спас Симпа и радних места у том предузећу

„Изјава премијера Дачића да се Симпо гура у стечај показује неразумевање проблематике у којој се то предузеће налази. Дуг компаније Симпо за порезе у износу од 50 милиона евра је управо то што ту компанију може да гурне у стечај, а предлог Министарства финансија и привреде да се изврши конверзија у трајни улог државе у том предузећу била је усмерена на то да се помогне пре свега самој компанији и да се помогне близу 5.000 људи који раде у компанији Симпо и која је један од највећих послодаваца на југу Србије“, изјавио је данас државни секретар у Министарству финансија и привреде Алекасандар Љубић.

Љубић је казао да Симпо само за неплаћене доприносе радницима дугује око 900 милиона динара.

„Управо је то највећи проблем ове компаније, јер то значи да нико од радника из Симпа неће моћи да оде у заслужену пензију када за то дође време“, истакао је Љубић.

Он је додао да премијер није схватио да је иницијатива Министарства финансија и привреде усмерена управо на спашавање Симпа који неплаћањем пореза и доприноса полако иде ка стечају.

„Конверзија обавеза у трајни улог државе је сламка спаса за ову компанију. Не треба да се бавимо политиканством, већ да бринемо о људима који раде у тој компанији, јер су само они битни. Свако радно место на југу Србије је велика вредност за саму привреду земље и наша порука је да се усресредимо на решавање проблема у Симпу и помогнемо људима да задрже своја радна места, а предузеће да настави да успешно послује у будућности“, закључио је државни секретар Александар Љубић.