Крстић: Влада јединствена по питању економских мера

“Влада је јединствена по питању предложених економских мера. Имамо јединствену визију Србије за наредних пет година, ослањаћемо се на приватни сектор, а појединци ће бити одговорни за себе, неће се ослањати на државу“, рекао је министар финансија Лазар Крстић гостујући у Дневнику РТС-а.

Крстић је напоменуо и да је позитиван извештај Европске комисије о напретку Србије ка ЕУ још један доказ да је Србија окренула нови лист.

Министар је рекао да ће грађани осетити бољитак 2015. године, али је 2014. Година „цена коју морамо да платимо да бисмо изашли из рупе у којој се налазимо“.

Осврћући се на састанак у Вашингтону, Крстић је рекао да су се састали са највишим званичницима Светске банке и ММФ-а, али и са највишим представницима Стејд департмента, и представницима руског и хрватског министарства финансија.

„Покушали смо свима да покажемо нову визију за Србију у нередних три до пет година“, рекао је Крстић, наводећи да су реакције биле одличне и да су сви подржали владине економске мере.

Када је реч о кредиту Светске банке за помоћ српском буџету, министар је рекао да нема нових услова. „То су и даље два услова: да се буџет усвоји на време, до 15. децембра, и да се направи напредак у реструктурирању 179 предузећа који су у процесу приватизације већ више од 20 године“, објаснио је Крстић.