Крстић : Буџет за 2014. садржи неопходне мере и социјално је одговоран

“Предлог буџета за 2014. састављен је одговорно и реално јер се први пут приказује комплетан дефицит који ће износити 7,1 одсто БДП-а”, рекао је министар финансија Лазар Крстић на седници Одбора Скупштине Србије за финансије.

Министар је објаснио да се у Предлогу буџета приказује све што је раније било „испод црте“, а односило се на гаранција јавним предузећима, на шта су указивале и међународне институције.

“Предлог буџета за 2014. годину садржи неопходне мере и социјалну одговорности и осликава план који је Влада одлучна да спроведе, а укључује одговорно понашање у јавном сектору и решавање проблема у банкама“, рекао је Крстић.

Министар каже да је Влада одлучна да за три, до четири године сузбије „сиву економију“ за шта су први кораци већ учињени.

Представљајући предложени пакет финансијских закона о којим ће посланици расправљати заједно с предлогом буџета, Крстић је рекао да ће бити ограничено запошљавање у јавном сектору где је запослено 750.000 људи, што је више него што је Влада процењивала.