Из НИП-а издвојена средства за ремонт пет авиона МИГ-29

Министар за економске односе са иностранством и координатор Министарства финансија Милан Париводић је поводом потписивања уговора о ремонту пет авиона МИГ-29 истакао да је ово прво улагање у ваздухопловство после 20 година. Париводић је навео да је за ремонт авиона МИГ-29 издвојено између 24 и 25 милиона долара из Националног инвестиционог плана (НИП), а после овог посла у плану је ремонт осам хеликоптера и једног транспортног авиона.

Уговор је потписао Директор Јавног предузећа Југоимпорт – СДПР Стеван Никчевић и представник руске компаније МИГ Дмитриј Остапчук. Потписивању уговора је присуствовао и Министар одбране Србије Зоран Станковић, који је изјавио да ће идуће године средствима из Националног инвестиционог плана бити ремонтована четири авиона, док ће пети бити ремонтован 2008. године.

Начелник генералштаба Војске Србије Здравко Понош истакао је да овај догађај није повезан са уласком Србије у Партнерство за мир, јер да је било економских могућности, авиони би били раније ремонтовани.

Руски амбасадор у Србији Александар Алексејев оценио је да овај уговор има посебан значај за односе између две земље и да представља израз поверења. Ово је још један корак на путу добре сарадње, додао је Алексејев и изразио наду да ће следећа година бити још боља када су у питању међусобни односи.