Из Националног инвестиционог плана за здравство у Пожаревцу 5,5 милиона евра

Државни секретари Министарства здравља и Министарства финансија Невена Карановић и Владимир Илић обишли су данас Општу болницу у Пожаревцу и најавили да ће за пожаревачко здравство из Националног инвестиционог плана (НИП) бити издвојено приближно 5,5 милиона евра. Карановић је рекла је да су ове године из НИП-а предвиђена улагања у здравство у Србији у износу од 310 милиона евра за реконструкцију четири клиничка центра, свих 157 домова здравља, као и регионалних и општих болница.

Пожаревцу ће, према броју корисника здравствене заштите, припасти око 3,36 милиона евра и додатна 2 милиона евра за потпуни завршетак зграде породилишта, навела је Карановић. Према њеним речима, 500 хиљада евра биће искоришћено за опремање зграде породилишта, а приближно 1,5 милиона евра за завршетак радова на његовој изградњи.

Такође, Карановић је додала да је Министарство здравља омогућило Здравственом центру Пожаревац да промени и намену простора, то јест да један део овог центра буде оспособљен за рад као породилиште, док ће други део бити искоришћен за проширење хируршких грана. Она је изразила очекивање да ће до краја наредне године тај објекат бити отворен.

Министарство здравља издвојило је ове године за реконструкцију и опремање пожаревачке болнице, поред средстава из НИП-а, око 12 милиона динара. Домовима здравља у Пожаревцу, Малом Црнићу, Кучеву, Голупцу и Жабарима, који припадају Здравственом центру Пожаревац, за реконструкцију и опремање припало је приближно 9 милиона динара.