Из Националног инвестиционог плана 100 милиона евра за ПТТ

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је данас да је Влада са предузећем ПТТ Србија склопила уговор у складу с којим ће из Националног инвестиционог плана за ПТТ бити издвојено 100 милиона евра.

Динкић је на конференцији за новинаре, одржаној након отварања реновиране поште на Црвеном крсту поводом 9. октобра – Светског дана поште, рекао да је услов Владе био да поменута средства буду искоришћена за инвестиције.

Влада је већ уплатила први део од 42 милиона евра, а остатак ће бити уплаћен до 30. јуна наредне године, указао је министар. Он је прецизирао да је за изградњу главног поштанског центра у Србији намењено 33 милиона евра, док је 8 милиона евра предвиђено за добровољни пензиони фонд ПТТ-а.

Директор ПТТ Србије Драган Ковачевић најавио је да ће у Београду бити изграђена хале површине 15 хиљада квадратних метара, у којој ће се налазити машине за аутоматско сортирање пошиљки.

Ми смо једна од ретких земаља у којој се сортирање писама, каталога и пакета обавља мануелно и због тога је наш план да до краја 2008. године буде завршено реновирање свих пошта у Србији и уведена потпуна аутоматизација прераде пошиљака и свих шалтера, објаснио је Ковачевић.