„Фалкенштајнер“ преузео управљање хотелом Стара планина

Државни секретар за туризам Министарства финансија и привреде Горан Петковић изјавио је данас да је аустријски ланац „Фалкенштајнер“ преузео управљање над хотелом „Стара планина“ и да ће та компанија у наредних 15 година бити комплетно задужена за менаџмент, маркетинг и промоцију хотела како на домаћем, тако и на иностраном тржишту.

„Власништво је и даље државно, али је добра вест што ће “Фалкенштајнер“ донети Старој планини савремени хотелски бизнис какав имају само поједини београдски хотели, као и породични туризам, у којем ће све бити прилагођено деци”, изјавио је Горан Петковић и додао да је отварањем хотела Стара Планина у децембру прошле године омогућен излазак и на међународно тржиште што потврђује и чињеница да компнаија „Фалкенштајнер“, 1. новембра планира да отвори и нови хотел на Новом Београду.

Према речима државног секретара Министарства финансија и привреде, Горана Петковића, „Фалкенштајнер“ ће као управљач остваривати одређену накнаду, која се намирује из оствареног прихода тако да су они мотивисани да остваре добар приход, што је добро и за држави буџет.

Компанија „Фалкенштајнер“ има 32 брендирана хотела, управља низом хотела широм Аустрије, Хрватске, Чешке и Словачке, а под њиховим именом су и тзв. „градски хотели“ у Бечу, Прагу, Братислави и Палерму.

Хотел на Старој планини је отворен 25. децембра 2011. године и у њега је држава из буџета инвестирала више од 30 милиона евра, што је прва „гринфилд инвестиција“ у домаћи туризам у протеклих 20 година.