Двадесет лидера будућности у Србији

Осврћући се на посету Нјујорку, где је недавно одржана конференција Светског економског форума, Божидар Ђелић, министар финансија и економије у Влади Републике Србије рекао је у интервјуу листу »Данас«, да је његов избор међу 100 светских лидера за 2002. годину, »директно признање нашим променама и још један скромни сигнал да смо ми поуздани партнери«.

– Поред мене, међу светске лидере изабрани су и министар за међународне односе Норвешке, затим оснивач интернет претраживача Гоогле, који је пристао да уђе у Савет за развој информационе технологије код нас, а ту је и ауторка бестселера «Хари Потер«. Моја идеја је да покренем једну иницијативу да и у Србији направимо сличан избор. Сваке године би се бирало двадесетак лидера за будућност, који имају мање од 40 година, који нису међу препознатљивим лидерима, али већ имају значајне резултате у свом домену, који су неукаљани и који редовно плаћају порезе.То није формирање неког новог
ЈУЛ-а, већ начин да такве људе додатно подстакнемо и да им ставимо до знања колико су значајни за државу, и да их повежемо са лидерима из иностранства- рекао је Ђелић.